از اینکه دهمین کنگرۀ آسیایی با تمرکز بر خانوادهدرمانگری در 23 تا 24 اردیبهشتماه 1397 در تهران برگزار خواهد شد، خوشحالم و بر خود میبالم. باور دارم که این رویداد به پیشرفتهای بزرگی منجر خواهد شد و همکاریهای علمی ما را تقویت خواهد کرد.
عصر ما مملو از تظاهرات گوناگون از نگرانیهای انسانی، شامل ازخودبیگانگی، خودتخریبگری، مشکلات و چالشهایی مانند سندروم سرریز اطلاعات، تنهایی، افسردگی و عدم صمیمیت انسانی است. جدای از این، زندگی و بهزیستی ما نیز به عظمت، شتاب، چندگانگیها و پیامدهای چالشبرانگیز خاص هر کدام از آنها گره خورده است. بهنظر میرسد که در حال حاضر جهان بهشدت به نقش کاربردی و عملی رواندرمانی نیاز دارد. آخرین یافتههای علمی ضرورت رویکردهای یکپارچه در رواندرمانگری را که فراتر از مکتبهای درمانی پیشین در غرب است، اثبات کرده است.
رویکردهای موج سوم شناختی- رفتاری مانند ذهنآگاهی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، ایدهها و راهبردهای
خلاقانهای از سنتهای معنوی و فلسفی مانند بودیسم و نظریههای مدیریت هیجان را بهوجود میآورد. شناخت نیروهای اجتماعی و فرهنگی که تأثیر بسیاری بر رفتار افراد دارد، در بررسی مشکلات سلامت روانی حائز اهمیت است. ازاینرو باید بررسی جامع دربارۀ مکاتب شرقی و مؤلفههای معرفتشناختی و هستیشناختی آنها برای درمانهای روانشناختی مورد توجه قرار گیرد. امیدوارم که این کنگره بتواند فرایند توجه به رویکردهای یکپارچه و یافتههای پژوهشی را که دیدگاه جامعی را در خانوادهدرمانگری توسعه میدهد، تسهیل کند. همچنین معتقدم این رویداد به ایدههای تازهای که میتواند بعضی از چالشهای اصلی را در حوزۀ خانوادهدرمانگری تحت تأثیر قرار دهد، منتهی خواهد شد.
از حضور فعال شما در این کنگره تشکر و قدردانی میکنم.
دکتر محمد خدایاری فرد
دبیر علمی همایش و رئیس دانشکدۀ روانشناسی و علومتربیتی
دانشگاه تهران
قائم مقام شورای جهانی رواندرمانی